top of page

På sporet av Silkeveien og Beethovens 7. symfoni

So., 18. Sept.

|

Akershus slottskirke

Gisle Kverndokk (*1967) «The Silk Road» Ludwig van Beethoven (1770-1827) Symfoni nr. 7 op. 92 I et historisk arrangement fra 1816.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer

Zeit & Ort

18. Sept. 2022, 19:00

Akershus slottskirke, 0150 Oslo, Norge

Über die Veranstaltung

På sporet av Silkeveien og Beethovens 7. symfoni

Den norske komponisten Gisle Kverndokk er mest kjent som musikal-komponist. Flere av hans musikaler spilles for tida i Tyskland, og både kritikere og publikum er veldig begeistret. Gisle Kverndokk komponerte «The Silk Road» til Oslo Kammerakademi i 2017. «The Silk Road» er sammensatt av folkemelodier komponisten har samlet på en tenkt reise langs silkeveien – fra Venezia til Kina.

Ludwig van Beethoven ruver fortsatt i den klassiske musikkverdenen, og han rakk å bli svært anerkjent allerede i sin samtid. Da den 7. symfonien ble utgitt i 1816 ble den utgitt for mange ulike besetninger slik at den skulle kunne høres av et så bredt publikum som mulig. Besetningen «harmonimusikk» bestod på Beethovens tid vanligvis av åtte blåsere og et sekstenfots bassinstrument (kontrabass eller kontrafagott).

Gisle Kverndokk (*1967) «The Silk Road»

Suite i 10 satser

for blåseoktett med kontrabass

fritt etter folkemelodier langs silkeveien

bestillingsverk av Oslo Kammerakademi, 2017

1. Venice: Song of the Silk Merchants

2. Turkey: Don’t leave any Hazelnuts on the Tree

3. Armenia: You are a Ploughman

4. Azerbaijan: Shampan Ragsi - Country Dance

5. Iran: Khayam and the Pots

6. Afghanistan: Atan – Nomad Dance

7. Uzbekistan: Morning in the Desert

8. Kyrgyzstan: Shepherd’s Melody

9. Mongolia: Dance Melody

10. China: I love you, Snow in the North

Pause

Ludwig van Beethoven (1770-1827)  Symfoni nr. 7 op. 92

I et historisk arrangement fra 1816 for blåsenonett

Poco sostenuto – Vivace

Allegretto

Presto

Allegro con brio

Oslo Kammerakademi

David Friedemann Strunck – obo og kunstnerisk leder

Boris Fatulaev - obo

Pierre Xhonneux - klarinett

Signe Sõmer - klarinett

Steinar Granmo Nilsen – horn

Niklas Sebastian Grenvik – horn

Alessandro Caprotti - fagott

Jon Halvor Lund - fagott

Cécile-Laure Kouassi – kontrabass

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt, og det er David Friedemann Strunck som er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet. Ensemblet har etablert seg som ledende i Europa med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler som Rheingau Musik Festival, SchleswigHolstein Musik Festival, «Summerwinds» Holzbläserfestival Münsterland, Glogerfestspillene, Fartein Valen-festivalen, Trondheim kammermusikkfestival, Stavanger Kammermusikfestival, Valdres Sommersymfoni m.fl.

Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte framføringspraksis. Oslo Kammerakademi framfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning. Ensemblet har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef, Trygve Brøske, Gisle Kverndokk og Henrik Hellstenius. Ensemblet har helt siden debuten i 2009 hatt som ambisjon å favne hele bredden av litteratur for harmoniensemble – helt fra opprinnelsen i Wien på 1780-tallet til musikken fra vår egen tid.

Oslo Kammerakademi utga i 2012 sin første cd-innspilling, Beethoven for Wind Octet (LWC1036), og i 2014 kom cd’en Leipzig! (LWC1058). Oslo Kammerakademis tredje cd the first beauty (LWC1093), som ble ugitt i 2015, kompletterte dermed en trilogi med harmonimusikk fra tre epoker. Alle tre utgivelsene har fått svært god mottakelse både hjemme og ute. Blant annet gav BBC Music Magazine fem av fem mulige stjerner for debut-albumet. Ensemblet utga i 2017 Mozart for Wind Octet (LWC1141) og i 2019 Mozart_Danzi_Beethoven for piano and winds (LWC1187) sammen med Christian Ihle Hadland. Begge innspillingene har fått overveldende gode omtaler. Ensemblet har helt nylig gitt ut albumet Chanson et Danses med fransk kammermusikk for blåsere (LWC1225).

Oslo Kammerakademi har sin egen konsertserie i Den Norske Opera og Ballett i Oslo, og ensemblet driver festivalen Ski Hagefestival – klassisk i det grønne på Ski i Nordre Follo kommune.

Diese Veranstaltung teilen

bottom of page